VAM V POMOČ

Pogosta vprašanja

Masaža

Pogovor z maserko je odvisen od vaših želja in pričakovanj. Z veseljem bo z vami poklepetala. Mnogi pa se raje popolnoma prepustijo uživanju v prijetni glasbi in sproščujočih dotikih.
Maserka vas pokrije zaradi prijetnega občutka in ohranjanja intimnosti. Prav tako pa se s tem zadrži z masažo sproščena toplota telesa, da vam je prijetno toplo in se lažje pripravite na nadaljnjo masažo.
Pri nas izvajamo klasično švedsko masažo poljubne dolžine, ki smo jo poimenovali masaža »Zlate roke«, anti-celulitno masažo in limfno drenažo z metodo Vodder.
Klasična masaža je masaža celotnega telesa, kjer s sistematičnimi gibi dotikanja vzbujamo dobro počutje in izboljšujemo zdravje. Zajema masažne tehnike gladenja, gnetenja, udarjanja, pritiskanja in vtiranja. Cilj klasične masaže je odpravljanje bolečin (predvsem v hrbtu, ramenskem obroču in vratu) in pozitiven vpliv na zdravje. Priljubljena pa je predvsem zaradi svojega sproščujočega učinka na celotno počutje. Primerna je za vsakogar.
Z masažo dosežemo učinke sprostitve ter regeneracije telesa in duha. Z zdravstvenega vidika izboljšujemo splošno počutje, pozitivno vplivamo na krvni obtok, skeletne mišice, kožo, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo in na živčni sistem. Vpliv masaže na krvni in limfni sistem se odraža v povečanem venskem in arterijskem pretoku, znižanem arterijskem krvnem tlaku, povečani drenaži limfe. Učinek na tkivo se kaže v povečani kapilarni prepustnosti, kar sproži hitrejše prenašanje hranilnih snovi in izločanje odpadnih snovi, pospeši se regeneracija tkiva. Masaža pozitivno vpliva na zmanjšanje mišične napetosti in na relaksacijo mišic, kar daje sklepom večjo gibljivost. Zelo pomemben učinek masaže pa je sproščanje psiho-fizičnega stanja.
Pri masaži celotnega telesa lahko izbirate med tremi dolžinami: 60 min, 75 min ali 90 min. V kolikor pa imate na razpolago manj časa in potrebujete hitro ukrepanje, smo za vas pripravili tudi dve krajši delni masaži. Odločite se lahko za 30 min masažo, ki zajema samo masažo hrbta ali za 45 min masažo, ki vključuje samo masažo hrbta v kombinaciji z npr. stopali. Lahko pa se z maserko pogovorite o vaši želeni kombinaciji. Ustregla vam bo, če je to le mogoče.

Anti-celulitna masaža je po tehniki podobna klasični masaži, le da se bolj posvetimo spodnjim delom telesa, kot so zadnjica in noge. Na teh predelih se namreč najpogosteje nahaja celulit. Podkožno tkivo najprej dobro segrejemo z gladenjem in vtiranjem. Tako izboljšamo pretok v mišicah, mikrocirkulacijo podkožnega tkiva ter limfni in krvni obtok. V pomoč pri odpravljanju celulita nam je posebno proti-celulitno olje, ki pomaga pri odpravi celulita. Proti-celulitno olje je bogata kombinacija aktivnih naravnih snovi.

Anti-celulitna masaža je intenzivna masaža, zato je lahko na trenutke tudi nekoliko neprijetna. Če želimo doseči učinek odpravljanja celulita, moramo izvajati intenzivnejše in močnejše prijeme, vendar so vsi pritiski znosni. Po izkušnjah priporočamo 30 minutno masažo nog, pri 45 minutni anti-celulitni masaži pa poleg nog masiramo še zadnjico in boke. Kljub intenzivnosti masaže na koži ne smemo pustiti sledi kot so modrice ali popokane kapilare. Posledično se naslednji dan lahko pojavijo bolečine v mišicah, ni pa nujno.

Za jasno viden rezultat priporočamo vsaj 10 terapij. Za vzdrževanje pridobljenega stanja pa sta potrebni 2 terapiji mesečno. V času terapij in vzdrževanja je zelo zaželena zdrava prehrana, gibanje in pitje vode.

Za dolgotrajnejše delovanje na kožo je nedvomno bolje olje pustiti na koži. Uporabljamo naravna olja, ki se hitro vpijejo in vlažijo vašo kožo. Vendar daje olje nekoliko bolj masten občutek na koži kot maslo. Če ne prenesete mastnega občutka, vam po masaži svetujemo, da se temeljito obrišete ali po potrebi stuširate. Pri masaži z maslom mastnega občutka ni, saj se maslo v kožo vpije bistveno bolj intenzivno kot olje.

Pri klasični masaži s tehnikami gladenja, vtiranja in gnetenja spodbujamo dobro počutje, krvni obtok, limfo, pozitivno vplivamo na kožo, podkožno maščobno tkivo in živčni sistem. Masaža je učinkovita, prijetna, neboleča in primerna za vsakogar.

Tradicionalna tajska masaža uporablja prijeme, s katerimi se s pritiskom prodira preko kože in mimo kosti. Ko maserka preide mišice, ustavi pritisk na izbrani točki, da se energija usmeri globoko do ožilja in živčnega sistema. Tajska masaža se priporoča predvsem za športnike in tiste, ki imajo zaradi pogoste vadbe neprožne mišice. S to masažo se sprosti pritisk teh mišic na žile in krvni obtok. Takšna masaža je močnejša, lahko tudi neprijetna ter boleča in ni primerna za vsakogar.

Današnji tempo življenja je zelo hiter in stresen, zato vam priporočamo masažo za sprostitev vsaj enkrat na mesec.

V primeru bolečin v hrbtu, ramenskem obroču ali vratu, pa so potrebni pogostejši obiski. Pri bolečinah v križu, ramenskem obroču ali vratu priporočamo redne obiske 1x tedensko. Bolj pogosti obiski po naših izkušnjah niso potrebni, mogoče izjemoma, odvisno od vaših težav. O tem se prosimo posvetujte z maserko. Zadovoljstvo, ko se zjutraj prebudimo brez bolečin, je neprecenljivo.

Seveda vam bomo za redne obiske priznali popust.

Pri masaži nog s krčnimi žilami uporabljamo posebno olje za stimulacijo krvnega obtoka. Pri masaži izvajamo rahle in nežne gibe.
Telo nosečnice nosi večjo težo in vsebuje veliko več tekočine. Zaradi delovanja hormonov so bolj izpostavljene stresu, težje obvladujejo vsakodnevne obremenitve. Masaža se nosečnicam nedvomno zelo priporoča, vendar mora biti prilagojena.

Limfna drenaža

Namen ročne limfne drenaže je, da s krožnimi in črpalnimi gibi vplivamo na limfni obtok, pospešimo odstranjevanje odvečnih tekočin in odpadnih snovi iz tkiva. Uporabljamo predvsem nežne gibe. Pospešeno delovanje limfnega obtoka dosežemo s stimulacijo krčenja limfnih žil. S pomočjo masaže limfni sistem učinkoviteje odstranjuje beljakovine, maščobe in mikroorganizme iz tkiv in hkrati vpliva na razstrupljanje telesa.
Tovrstna masaža se priporoča predvsem pri razstrupljanju telesa, zmanjševanju stresa, oteklin gležnjev in nog ali zastajanju tekočine in edemov. Zelo dobra je za regeneracijo kože, saj vzdržuje tonus kože, deluje zaviralno tudi pri otekanju podočesnih mešičkov, proti nastajanju celulita… Vsekakor se je dobro zanjo odločiti vsaj nekajkrat na leto, da okrepimo delovanje telesa in kože.
Če bolehate za akutnim vnetjem, slabim srcem, trombozo, tuberkulozo, astmo ali imate sumljiva znamenja na koži, vam ročno limfno drenažo odsvetujemo.

Nega obraza

Odgovor je preprost – ker se rade počutimo lepe in mladostne.

Sijoč in svež obraz, ki izžareva naravno lepoto, je verjetno želja vsake ženske, pa tudi marsikaterega moškega. Mladosten videz odraža dobro počutje, veselje in ustvarja pozitiven vtis. Vendar pa mnogi zunanji dejavniki, neuravnovešena in nekakovostna prehrana, premalo spanca, stres, skrbi in tudi notranji dejavniki negativno vplivajo na kožo.

Ob zapostavljanju se na naši koži začnejo pojavljati vidne žilice, pigmentne nepravilnosti, povečane pore, gubice in gube. Koža na obrazu izgubi sijaj in napetost, pogosto postane suha.

Z redno nego obraza upočasnimo staranje, koža pa dobi mehkobo, svežino in sijaj mladosti. Polt je bleščeča in  prečiščena, koža osvežena in pomirjena.

V Zlatih rokah uporabljamo profesionalno visoko učinkovito kozmetiko, ki je prijazna koži, nemškega proizvajalca BIODROGA.

Podjetje ima skoraj 60 letno tradicijo. Ustanovljeno je bilo v poznih 1940ih, leta 1959 pa je bila na 13. kongresu Cidesco v Lucernu, v Švici, predstavljena njihova prva negovalna linija za več tipov kože. BIODROGA takoj postane inovativni vodja na kozmetičnem trgu v Evropi. Na primer, leta 1970 so kot prvi na svetu v svojih kremah začeli uporabljati topen kolagen in postali prodajni hit po celem svetu, vključno s Hollywoodom. Za svoje inovacije in kvaliteto so prejeli več PRIX LES NOUVELLES ESTHETIQUES, oskarjev v kozmetični industriji. So redni dobitniki nagrad v kozmetični industriji (nagrade zadnjih let si lahko ogledate tukaj).

ENA KVALITETA ZA CEL SVET!
BIODROGA je vodilni svetovni proizvajalec negovalne kozmetike. Lepota je njihov izziv in najboljše za vašo kožo je njihova motivacija. Raziskave, razvoj in proizvodnja potekajo v njihovih laboratorijih v znanem zdraviliškem kraju Baden-Baden. V vseh negovalnih izdelkih so učinkovine biološkega izvora, in le to Biodrogo loči od ostalih proizvajalcev izdelkov za nego kože.

Več informacij o podjetju BIODROGA in njihovih proizvodih si (v tujem jeziku) lahko poiščete tukaj.

Stres, nepravilna prehrana, onesnaženo ozračje, razni dodatki v prehrani – vse to obremenjuje našo kožo. Imunski sistem kože in obnova kože sta zaradi tega počasnejša in slabša. Koža se v celoti obnovi v luninem ciklu – 28 dneh, zato je tudi nega kože priporočljiva enkrat mesečno.

Nikakor ne.
Koža je organ, ki ima spomin in ki ceni vsako dodatno nego in skrb zanjo. Ker je nega obraza zelo sproščujoča, kombinirana z masažo obraza in dekolteja in ker so kozmetični proizvodi BIODROGA koži prijazni in neagresivni, je nega varna in ne škoduje, tudi če je izvedena več kot enkrat mesečno.

Nega obraza je sproščujoča izkušnja, ki mora, če želimo, da učinkuje, potekati po predpisanem postopku.

Kot primer predstavimo postopek nege obraza ENERGISE & PERFECT 30+:
Kožo najprej s posebno čistilno peno očistimo ličil in nečistoč. Nato jo tonificiramo z nežnim losjonom in nanjo nanesemo piling. S krožnimi gibi masiramo približno 5 minut. Piling odstranimo s toplo brisačko in kožo osušimo. Nato nežno vmasiramo v kožo obraza in dekolteja vitaminski koncentrat. Pustimo, da se koncentrat vpije in nato nanj nanesemo posebno masažno kremo za obraz, dekolte in za okoli oči. Masiramo cca. 15-20 minut. Namen masaže je sproščanje in učinkovanje masažne kreme. Masažne kreme ne odstranjujemo, le popivnamo presežek. Tonika tokrat ne uporabimo. Sledi nanos vlažilne maske in posebna vlažilna krema za okrog oči. Masko pustimo učinkovati 15-20 minut. Med tem časom izvajamo masažo rok in stopal. Masko odstranimo in naredimo zaključno nego, to je obraz in področje okrog oči namažemo s posebno vlažilno in hranljivo kremo.

Po negi bo vaša koža dobila mehkobo, svežino in sijaj mladosti.