SPROSTITE TELO IN DUHA

Masaža z vročimi kamni

Blagodejno učinkovanje vročih kamnov je poznano več tisoč let.
Kitajci in Japonci so kamne uporabljali z namenom stimuliranja akupresurnih točk in meridianov, terapije z vročimi kamni pa so bile uporabljane že v starodavnem Egiptu, Rimu, Grčiji in Turčiji. Domorodci iz Kostarike in Havajev so uporabljali kamne pri nosečnicah, tako da so nanje polagali na soncu segrete ploščate kamne, da bi olajšali porod.

Kamni so darilo narave v sebi skrivajo zdravilno moč, ki jo z masažo prenašamo na telo. Ob tem napetost telesa popusti in preplavijo vas izrazito prijetni občutki. Učinek terapije s toplimi kamni bi lahko opisali kot neke vrste mešanico med toploto in akupresuro.

Za masažo s vročimi kamni uporabljamo posebne, bazaltne kamne. To so kamni vulkanskega izvora, črne ali temno rjave barve, ki jih najdemo v vodi ali posušenih koritih rek. Stoletno delovanje vode je kamne zaoblilo in zgladilo, zato so zaradi oblike zelo primerni za masažo.

Bazaltni kamen je idealen za masažo zaradi specifične visoke toplotne kapacitete, prisotnosti mineralov železa in magnezija in počasnega oddajanja toplote v času masaže. Kamni morajo biti skrbno izbrani, saj maser med masažo pazljivo izbira le tiste, ki so po svoji velikosti in obliki primerni za del telesa, ki ga masira.

Kamne do želene temperature (približno 60 stopinj) segrevamo prek vode. Voda je pomembna za kamne, ker kljub temu, da niso več v naravi, rabijo dotik, zvezo z naravo.

Masaža sama je podobna klasični masaži s to razliko, da maser poleg rok uporablja tudi ogrete kamne, ki jih polaga na vaše telo. Toplota, ki jo oddajajo vroči kamni v kombinaciji z eteričnimi olji, prodira skozi kožo globoko v mišice, ki postanejo mehke in prožne. Nato z vlečenjem toplega in naoljenega kamna po telesu ustvari občutek globoke sproščenosti in tako sprosti stres. Masaža istočasno segreva sklepe in mišice ter pospešuje krvni obtok. Posledica tega je pospešen limfni pretok, ki stimulira darilo narave – moč samozdravljenja, ki je naravno orožje našega organizma.

Izboljša simptome kronično mrzlih rok in nog in blaži napetost, ki jo povzroči stres in njegovi učinki, kot so glavobol, nespečnost, prebavne težave in depresijo.

Naročite svoj termin masaže!

Pokličite nas na telefonsko številko 051 323-513.
Nazaj na vse masaže