SPROSTITE TELO IN DUHA

Limfna drenaža, metoda VODDER

Limfna drenaža je ročna metoda, katere namen je spodbujanje limfnega sistema. Ročno limfno drenažo izvajamo po metodi dr. Vodderja in zahteva od maserke zelo dobro poznavanje človeškega telesa in njegovega delovanja. Izvajamo jo na vseh predelih telesa s počasnimi nežnimi gibi s prsti in z dlanmi v smeri limfnega toka vse do bezgavk.

Pospešitev pretoka limfnega sistema je izredno pomembna, saj pospeši odvajanje odpadnih snovi in odvečne tekočine iz telesa ter prispeva k vzpostavitvi ravnotežja v telesu. Zelo pozitivni učinki se kažejo tudi pri oteklinah in poškodbah, vplivu na imunski sistem in živčni sistem.

Ima izjemno moč vplivanja na telo in je vsestransko uporabna, tako v zdravstvene in preventivne namene kot tudi v kozmetične namene. Kljub temu pa je ne moremo izvajati pri osebah, ki imajo trombozo, dekompenzacijo srca, akutna vnetja ali maligne tumorje. Za zdravstveno rabo se morate  torej obrniti na vašega zdravnika, mi vam lahko pomagamo s preventivno masažo ali z masažo v kozmetične namene. Kot preventivo uporabljamo to metodo za splošno regeneracijo in dvig odpornosti organizma, zmanjšanje zatekanja nog in sprostitev. V kozmetiki se tudi ta tip masaže uporablja za zmanjšanje celulita, pri aknasti in problematični koži, zabuhlosti, zatekanju, pri podočesnih mešičkih in pri lepotnih posegih.

Število terapij kot tudi čas trajanja limfne drenaže se prilagodi vašim potrebam in počutju. Za doseganje opaznih učinkov je zaželeno izvajanje terapije najmanj dvakrat, priporočljivo pa je petkrat.

Naročite svoj termin masaže!

Pokličite nas na telefonsko številko 051 323-513.
NAZAJ NA VSE MASAŽE