SPROSTITE TELO IN DUHA

Klasična masaža »Zlate roke«

Masaža je stara toliko, kolikor je staro človeštvo. Klasična švedska masaža ali po naše masaža »Zlate roke« je ena izmed prvotnih oblik masiranja. Z masažo olajšamo bolečine (najpogosteje v hrbtu, ramenskem obroču in vratu) in poskrbimo za dobro počutje.

Masaža »Zlate roke« je masaža celotnega telesa, pri kateri s sistematičnimi gibi dotikanja izboljšujemo zdravje in počutje. Med mnogimi koristnimi učinki na telo koristi predvsem mišicam – prispeva k boljši prekrvavitvi mišic in ima močan vpliv na vezivna tkiva, kožo, prebavila in pozitivno učinkuje na regeneracijo tkiv. Uporabljamo tehnike gladenja, gnetenja, udarjanja, pritiskanja in vtiranja.

Z uigranimi gibi rok, prstov in dlani maserka na vaše telo nanese olje ali maslo, ki ga predhodno segreje z dlanmi. Z gladenjem pospešuje krvni obtok, sprošča mišice in pomirjevalno vpliva na živčni sistem. Gnetenje je namenjeno raztezanju in sproščanju mišic, pa tudi izločanju toksinov iz telesa. Z nadzorovanim pritiskanjem izbranih točk sprosti napetost mišic ob hrbtenici in v ramenih. Udarjanje se uporablja na mišičnih predelih. Tehniko in globino delovanja prilagaja napetosti in vozliščem v posameznem delu vašega telesa. Po drugi strani pa se ob masaži ohlapne mišice brez tonusa napnejo.

Po potrebi maserka poseže tudi po zahtevnejših tehnikah, kot je pahljačasto, krožno in mačje gladenje, statični pritisk, udarjanje in tresenje. Ti prijemi se uporabljajo za manipulacijo hrbtenice, ramen, komolca, zapestja, kolka in skočnega sklepa. Gibanja pa vedno potekajo v smeri srca.

Klasična masaža se lahko kombinira tudi z ventuzami.
Masaža z ventuzami izhaja iz kitajske medicine. Z izsesavanjem zraka iz ventuze pride v njej do podtlaka (negativni pritisk), ki povzroči absorbcijo kožne površine v ventuzi. Lokalni naval krvi v ventuzi sprosti cirkulacijo krvi in življenjske energije.
Najpogosteje jo uporabljamo na ramenih, hrbtu in na ledvenem delu hrbta. Ta metoda je zelo uspešna pri mišicah v krču, saj poveča prekrvavitev in s tem vpliva na zmanjšanje mišične napetosti. Spodbuja limfni sistem, zato ima tudi preventivni učinek na naše zdravje. Učinkuje tudi psihično, saj pomaga sproščati endorfine oz. hormone sreče, zahvaljujoč stimulaciji akupresurnih točk.

 

Več o oljih, maslih in kremah, ki jih uporabljamo, si lahko preberete tukaj.

Naročite svoj termin masaže!

Pokličite nas na telefonsko številko 051 323-513.
Nazaj na vse masaže