SPROSTITE TELO IN DUHA

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža je zelo učinkovita in popolnoma naravna metoda spopadanja s celulitom. Pred izumom sodobnih aparatur je bila to ena izmed najbolj naravnih metod za nego in lepoto kože. Anticelulitna masaža ima veliko pozitivnih učinkov na telo, saj z njeno pomočjo odpravljamo toksine iz telesa, limfne blokade in strije. Z masažo odpravljamo celulit, pospešimo limfni sistem, izboljšamo prekrvavitev in elastičnost kože.

Na prvi pogled je tovrstna masaža zelo podobna klasični masaži »Zlate roke«, vendar se razlikuje v intenzivnosti in izbiri predelov masiranja. Osredotočimo se na bolj problematične dele telesa, kot so zadnjica in noge. Uporabljamo posebno masažno olje – mešanica avokadovega in mandljevega olja z dodatkom brina, pomaranče in grenivke. To olje kožo zmehča in utrdi, eterično olje brina, pomaranče in grenivke pa pomaga pri razstrupljanju telesa, odvajanju toksinov in regeneraciji kože.

Za odpravo celulita so potrebni močnejši prijemi, zato anticelulitne masaže ne moremo opredeliti kot sprostitveno masažo. Med masažo lahko pričakujete rahlo bolečino. Nemogoče je pričakovati, da bomo celulit odpravili od danes na jutri. Priporočamo vsaj 10 ponovitev terapij, da bo rezultat jasno viden. Za vzdrževanje pridobljenega stanja pa sta potrebna dva obiska mesečno. Tovrstne terapije so zelo priporočljive tudi za zdravje kože na prizadetih delih telesa. Rezultati bodo toliko boljši, če boste posegli po zdravi prehrani, se veliko gibali in pili zadostne količine vode.

Anticelulitna masaža se lahko izvaja tudi z ventuzami.
Ventuza poskrbi, da zaradi podtlaka (negativnega pritiska) pride do raztezanja tkiva, s tem pa do povečanega dotoka hrane in kisika v tkivo. Istočasno se raztegnejo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa. Z vakuumom dosežemo, da se maščoba, ki se nahaja v celici, izloči iz nje in tako pride v medcelični prostor, kateremu pravimo tudi limfa. Ko smo maščobo na tak način izločili iz celice, jo moramo sprostiti v limfne vozle oz. bezgavke. Te imajo nalogo, da prečistijo limfno tekočino, v kateri je sedaj tudi maščoba. Tisto, kar je za telo uporabno se vrne nazaj v venski krvni obtok, česar pa telo ne potrebuje več (voda, maščoba) pa izloči iz celic in našega telesa. Po masaži z ventuzami je priporočljivo piti malce večje količine vode kot običajno.

Naročite svoj termin masaže!

Pokličite nas na telefonsko številko 051 323-513.
Nazaj na vse masaže