SPROSTITE TELO IN DUHA

ŠPORTNA MASAŽA

Za dvig forme in zmogljivosti je za telo enako pomemben trening kot tudi počitek in sprostitev mišic. S strokovno izvedeno športno masažo izboljšamo psihofizično stanje in pripravljenost športnika, kar omogoča doseganje boljših športnih rezultatov. S posebno obdelavo mišic se vzdržuje telesna pripravljenost, podaljšuje športna kariera, zmanjšajo bolečine in tveganja za poškodbe.

Vaše mišice ob intenzivnih in rednih športnih aktivnostih nujno potrebujejo izboljšanje pretoka krvi in limfnega obtoka, kar dvigne zmogljivost in hitreje obnovi mišice. Zato vsi resni in profesionalni športniki redno uporabljajo masažo. Med treningom se namreč nabira mlečna kislina, ki mišice hromi. V salonu Zlate roke obvladamo tehnike sproščanja posebnih mišic in tetiv, ki so najbolj obremenjene pri posameznem športu. Tako na primer odbojkar potrebuje drugačno masažo kot tekač.

Velikokrat športniki utrpijo mikro poškodbe. Z masažo odstranimo negativne učinke športnih aktivnosti, sprostimo zategle in utrujene mišice, mišicam povrnemo elastičnost in gibljivost, preprečujemo krče, pospešimo izpiranje mlečne kisline, ki povzroča napetost in utrujenost v mišicah ter zmanjšamo možnost poškodb.

KDAJ priporočamo športno masažo?

Masažo je priporočeno izvajati pred treningom, še posebej pri rekreativnem športu. Za doseganje vrhunskih uspehov je masaža nujna pred tekmovanji ali kot masaža med vadbo in pred začetki treninga ali tekmovanja. Po velikih športnih naporih se priporoča masaža v času počitka. S to masažo dosežemo hitro regeneracijo in sprostitev utrujenih mišic, hkrati pa z njo preprečimo tudi bolečine v mišicah, t.i. »muskelfiber«.

Naročite svoj termin masaže!

Pokličite nas na telefonsko številko 051 323-513.
Nazaj na vse masaže